Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Waar bevallen?

In Nederland kun je, zolang alles goed gaat, onder leiding van je verloskundige thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch) bevallen. Gedurende de zwangerschap of bevalling kan er een medische indicatie optreden. In dat geval neemt de gynaecoloog de zorg van ons over en moet je in het ziekenhuis bevallen.

Wanneer je tussen de 37-42 weken bevalt en geen medische indicatie hebt, mag je zelf een keuze maken over de plaats van je bevalling. Over het algemeen verloopt de ontsluiting het beste, als jij je op je gemak voelt. Je mag zelf bepalen of dat thuis of in een ziekenhuis is. Het is goed om daar van te voren over na te denken, maar tijdens de bevalling kun je altijd nog van gedachten veranderen. Zowel thuis als in het ziekenhuis bevallen is veilig, maar beide  keuzes hebben voor- en nadelen. Wij respecteren vanzelfsprekend, elke keuze die jullie maken. Het is belangrijk om te kiezen voor de plaats waar jullie je het meest op jullie gemak en veilig voelen! Aan ons is dan te beoordelen of dit medisch ook verantwoord is, zo nodig bespreken we dit en wordt er een andere weg gekozen, dit kan op ieder moment van de bevalling gebeuren.

Thuis

Nederland is een van de weinige westerse landen, waar de thuisbevalling plaatsvindt. Wij passen strikte risico selectie toe op elk moment van de zorg, vanaf het begin van je zwangerschap. Dit maakt dat het veilig is om als gezonde zwangere onder onze begeleiding te bevallen, op de plek waar jij wilt. Bij een bevalling thuis worden wij geassisteerd door een kraamverzorgster. Daarnaast hebben wij dezelfde instrumenten, zuurstof en medicatie bij ons als in het ziekenhuis, om voor moeder en kind, veilige zorg te kunnen bieden. Het voordeel van thuis bevallen is dat je in je eigen vetrouwde omgeving bent, waar je zelf de omstandigheden bepaalt waarin je wilt bevallen. Dit maakt dat je je vaak beter kunt onstpannen. Ook voor een partner is het vaak prettig om thuis zijn/haar eigen gang te kunnen gaan.

Poliklinisch

Ook een poliklinische bevalling begint thuis. Wij overleggen met jou over het moment dat je naar het ziekenhuis gaat. Meestal is dat als de weeën goed op gang zijn gekomen en je je halverwege de ontsluitingsfase bevindt. Wij gaan met je mee naar het ziekenhuis. Een reden om poliklinisch te bevallen, kan zijn dat jullie je daar prettiger voelen. Of misschien zijn er omstandigheden waardoor thuis bevallen niet ideaal is. Een voordeel van poliklinisch bevallen is, dat als de hulp van een gynaecoloog tijdens de bevalling nodig blijkt, je niet meer naar het ziekenhuis vervoerd hoeft te worden. Bedenk wel dat de gynaecoloog niet altijd om de hoek van de deur staat. Deze moet s'nachts vaak van huis komen en kan overdag ook elders aan het werk zijn. Voor een poliklinische bevalling moet je vaak een eigen bijdrage betalen. De hoogte van deze bijdrage kan per zorgverzekeraar verschillen.

 

 

 

 

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders