Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Flesvoeding

Borstvoeding is de eerste voedingskeuze voor een pasgeborene. Naast  vele voedingsstoffen zitten er ook afweerstoffen, antistoffen  en andere beschermde stoffen in die infecties en allergieën helpen voorkomen. Helaas lukt het niet iedereen om borstvoeding te geven. Soms zijn er omstandigheden waardoor je ervoor kiest om kunstvoeding te geven. Komen er bij jou of bij jouw  partner in de  familie allergieën, astma of eczeem voor en  is borstvoeding geen optie,dan raden wij hypo allergene flesvoeding aan. Komt  er geen allergie, eczeem of astma in de familie  voor dan kun je 'standaard' zuigelingenvoeding voor pasgeborenen geven..

  • Zes tot acht voedingen per dag zijn normaal voor een gezonde pasgeborene. Laat bij voorkeur maximaal 4 uur tussen twee voedingen in de eerste week.
  • De eerste dag krijgt een baby (afhankelijk van het geboortegewicht) 10-15 ml voeding per keer. De eerste 10 dagen wordt dit gemiddeld met 10 ml per voeding per dag opgehoogd; 2e dag 20 cc per voeding, 3e dag 30 cc etc. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je baby uitkomt op ongeveer 90-110 ml per voeding. De kraamverzorgster en de veloskundigen adviseren hier over tijdens de kraambed periode, de eerste 2 weken. Omdat elke baby anders is, kan het zijn dat jouw kindje meer of minder dan deze hoeveelheid wil drinken; maak je geen zorgen en overleg  eventueel met het consultatiebureau als  de wijkvepleegkundigen de zorg van de kraamverzorgster/verloskundigen na 2 weken hebben overgenomen. De wijkverpleegkundigen van het consultatiebureau geven ook aan, wanneer je je baby meer dan 110 ml per voeding mag geven.
  • Teveel voeding kan krampjes, spugen en overgewicht veroorzaken. Het is niet erg als een baby een keer wat minder drinkt, de volgende keer kun je dan iets meer aanbieden.

 

 

 

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders