Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Postnatale depressie

Niet elke vrouw zit gelijk op een roze wolk na de bevalling.Een zwangerschap en de bevalling zijn grote lichamelijke prestaties die diep ingrijpende gevolgen hebben voor het functioneren van je lichaam. Het zijn gebeurtenissen,die je leven helemaal veranderen. Er treden o.a. grote hormonale veranderingen op, maar ook fysiek en emotioneel verandert er veel. Het is bekend dat soms ook  onverwerkte problemen uit het verleden een rol  spelen maar in veel gevallen kan er geen oorzaak worden gegeven voor het ervaren van depressieve gevoelens.

 Sommige dagen heb je  twijfels over jezelf als moeder, kan ik dit wel, lukt me dit wel. Deze onrust, twijfel gaat bijna altijd vanzelf weer over. Anders wordt het als deze gevoelens dagen en weken blijven aanhouden en alleen maar verergeren.

1 op de 10 vrouwen krijgt in meer of mindere mate te maken met het ervaren van depressieve gevoelens. In een enkel geval kan dit leiden tot een postpartum depressie, ook een niet  goed   functionerende schildklier wordt soms ten onrechte aangezien worden voor een post partum depressie. Een aantal klachten die kunnen voorkomen zijn:

  • slecht slapen
  • veel huilen
  • liefst de hele dag in bed willen liggen
  • geen macht meer hebben over je gevoelens
  • contact verliezen met je omgeving
  • schuldgevoelens, angst, onzekerheid

Het is erg belangrijk om deze gevoelens met je omgeving te bespreken. Indien er geen verbetering optreedt neem dan ook contact op met de huisarts.

 

 

Voor meer informatie over postnatale depressie kun je vinden op website van Eileen Engels: www.kraamtranen.nl

 

 

 

 

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders