Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Zwangerschap

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Een unieke, heel bijzondere  periode in jullie leven die veel vreugde, veel nieuwe ervaringen, maar mogelijk ook veel vragen gaat geven. Met onze website hopen wij al veel van jullie vragen te beantwoorden maar aarzel niet om tijdens de zwangerschapscontroles al jullie vragen aan ons te stellen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd zodat onduidelijkheden worden weggenomen.

Wat mag je allemaal regelen?

  • Zodra je weet dat je zwanger bent mag je bellen voor  een afspraak met onze verloskundigenpraktijk De  verloskundigenpraktijk heeft een  vast telefoonnummer  0316 - 341068. voor het maken van afspraken. De eerste afspraak vindt plaats rond de 7-8 weken. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.
  • Slik je al foliumzuur? Anders hier  mee beginnen, wij raden aan de gehele zwangerschap een multi vitamine te slikken voor  zwangeren met o.a vit B, Vit D en ijzer.
  • Vanaf  het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt, mag jij je ook aanmelden bij  Moeders voor Moeders zie verderop op onze site.
  • Breng na je 1e  bezoek aan onze verloskundigenpraktijk  je huisarts, de apotheek en je zorgverzekeraar op de hoogte. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je verzekerd bent voor een kraampakket, deze heb je later tijdens je kraambedperiode nodig.
  • Kraamzorg  regelen vanaf een week of 12. Tijdens de eerste controle krijg je een aantal folders van kraamzorgbureau's mee , die hier in de omgeving werkzaam zijn. Je kunt je rechtstreeks bij hen aanmelden.
  • Regel voor de 24e week van de zwangerschap de erkenning ( de achternaam) van jullie ongeboren baby bij de gemeente waar jullie woonachtig zijn. Indien jullie getrouwd zijn of een geregistreed partnerschap hebben is dit niet nodig, dan krijgt de baby de achternaam van de vader.
  • Aanmelden voor een zwangerschapscursus indien jullie dit leuk vinden. Verderop de site staan hiervoor de mogelijkheden benoemd in Zevenaar , Rijnwaarden e.o.
  •  Heel ver weg nog:  maar denk erover na tijdens je zwangerschap opvang te regelen voor de baby, als je na je verlof weer aan het werk wil gaan.

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders