Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Borstvoeding of flesvoeding

Een van de beslissingen die aanstaande ouders moeten maken is de keuze voor de voeding.

Borstvoeding wordt wereldwijd als eerste keuze voor voeding aangeraden: moedermelk is de beste voeding die er is en de samenstelling wordt aangepast aan de behoefte van je kindje. Het helpt je baby te beschermen tegen infecties, helpt bij het voorkomen bij de ontwikkeling van allergiën, helpt beschermen tegen een aantal chronische aandoeningen en bevat goede vetzuren die een belangrijke rol spelen bij de rijping en ontwikkeling van de hersenen. Tevens is gebleken dat kinderen die borstvoeding krijgen minder kan hebben op wiegendood.

Ook voor de moeder zelf heeft het gezondheidsvoordelen: het beperkt het bloedverlies na de bevalling en helpt je om weer op gewicht te komen. Het huid op huid contact zorgt voor een goede band tussen jou en je kindje. Tot slot zijn er aanwijzingen dat vrouwen die langer borstvoeding geven een lager risico hebben op bepaalde vormen van borstkanker.

Het geven van borstvoeding gaat niet altijd vanzelf. Het betekent vaak dat je de eerste weken moet investeren. Daarbij helpt een goede voorbereiding. Hiervoor zijn cursussen die door lactatiekundigen worden gegeven. Hiervoor verwijzen wij jullie naar lactatiekundigenpraktijk MaMa. Aanmelden voor de cursus kan via haar website. Vaak vergoed de zorgverzekraar de gehele, of een deel van de cursus. Maar ook via de verschillende kraamorganisaties wordt vaak een borstvoedingscursus aangeboden. Uiteraard is het ook mogelijk je in te lezen. Goede informatie hierover kun je vinden op de volgende websites:

Echter is het geven van borstvoeding niet altijd mogelijk voor alle vrouwen. Voor veel vrouwen is de beslissing om te kiezen tussen borst- of kunstvoeding gebasseerd op hoe comfortabel ze hiermee zijn, hun levenswijze, en eventuele specifieke medische overwegingen die zij zouden kunnen hebben.

Voor moeders die niet in staat zijn om borstvoeding te geven of die gewoon zelf besluiten dit niet te doen is zuigelingenvoeding een goed alternatief. Fabrikanten van deze voeding doen er alles aan om de voeding zoveel mogelijk op moedermelk te laten lijken. Sommige vrouwen voelen zich schuldig als ze geen borstvoeding geven. Het is echter nog steeds mogelijk een prima band te hebben met jouw baby, ook als je geen borstvoeding geeft. Immers, of het nu om moedermelk of kunstvoeding gaat, het belangrijkste moment van deze verbinding tussen moeder en baby is het eten geven zelf.

In de folder van het voedingscentrum vind je alvast informatie over kunstvoeding.

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders