Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Prenatale screening

Tijdens het eerste bezoek bespreken wij  de mogelijkheid om al voor de geboorte van jullie kindje een aantal onderzoeken te laten uitvoeren, de zogenaamde  prenatale screening, te weten:

de combinatietest (tussen de 11 en 14 weken van de zwangerschap) of NIPT (vanaf 11 weken). Met deze screeningstesten wordt zo nauwkeurig mogelijk berekend hoe groot (of hoe klein) de kans is dat jullie kindje het syndoom van Down, het Patau syndroom of het Edwards syndroom heeft. Dit zijn chromosomale afwijkingen, waarvan de laatste twee niet met het leven verenigbaar zijn.

de 20 weken echo (SEO). Tijdens dit echo- onderzoek beoordeelt een ervaren echoscopiste de verschillende orgaansystemen van jullie kindje.

De onderzoeken zijn niet verplicht en het  is een vrijwillige keuze die jullie zelf maken. Via de site www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl  kun je hier alvast de benodigde informatie lezen.

Zodra je bent aangemeld krijg je direct een informatiemail met informatie hieromtrent. Tijdens het eerste bezoek op onze verloskundigenpraktijk bespreken wij deze onderzoeken. Tevens krijgen jullie een tweetal uitgebreide folders mee om  thuis nog eens rustig na te lezen. Ook is er volop gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders