Verloskundigen Zevenaar Rijnwaarden

Verloskundigen voor Zevenaar en Rijnwaarden

Voedingsadviezen:

  • Eet gevarieerd en de juiste hoeveelheden
  • voldoende vezels, uit bruin brood, groente en fruit
  • een halve liter aan melkproducten, hieronder vallen ook kaas, yoghurt, karnemelk, kwark
  • neem wat meer verse groenten en was dit goed
  • 2 porties fruit per dag
  • geen alcohol
  • niet roken
  • starten met multivitaminen voor zwangeren (foliumzuur kan dan stoppen)
  • geen rauwmelkse kaas (au lait cru) of rauwe melk (uit de koeltank van de boer)
  • geen rauw vlees, alles goed koken of braden
  • voedsel niet te lang bewaren in de koelkast
  • uitkijken met het eten van leverproducten (leverworst), beperken tot 1 x per week
  • geen sportdrankjes of dextro
  • neem weinig snelle oplosbare suikers zoals die van koekjes, snoepjes, chocolade
  • beperk koffie en thee i.v.m. cafeïne en theïne: decafe en rooibos thee is beter
  • geen verpakte vis uit de koeling
  • verse vis of ingevroren vis is geen probleem

 

 Voedingsmiddelen die wel en niet mogen:

 

Vleeswaren die wel mogen   Vleeswaren die niet mogen
Rookworst, bacon, gedroogde worst, kip, mits goede hygiëne en goed gaar.   Tartaar, capaccio, halfdoorbakken biefstuk, filet american, ossenworst, rosbief, salami, cervelaat, fricandeau, chorizo.

Eieren

Alleen hardgekookt, goed doorbakken. Geen gerechten die gemaakt zijn met rauwe eieren zoals bavarois en tiramisu.

 

Kazen die wel mogen

 

 kazen die niet mogen

Boursin, paturain, monchou, port salut, president roombrie, AH roombrie, philadelphia, geitenkaas, feta, gepasteuriseerde blauwschimmel kazen, Cheddar, Emmenthaler, parmenzaanse kaas, mozzarella, ricotta, mascarpone, crème fraiche, hüttenkäse, smeerkaas, rauwmelkse kazen die meer dan 85 graden zijn verwarmd.

 

  zachte kazen gemaakt van rauwe melk te herkennen aan: au lait cru, cru demeaux of fermier op de verpakking.

Vis die wel mag

 

 Vis die niet mag

Garnalen, verse of zure haring, kabeljauw, krab, kreeft, gewone makreel, mosselen indien vers en hygiënisch verwerkt, schelvis, schol. sushi alleen vers en niet met tonijn, tonijn uit blik (bevat minder kwik), zalm uit blik en verse zalm.   Voorverpakte kant en klare vis uit de koeling zoals: gerookte zalm, paling, mosselen, forel, haring en makreel. Rauwe vis of schaal- en schelpdieren, roofvissen zoals zwaardvis, tonijn en haai, snoekbaars en koningsmakreel. Paling uit de Nederlandse rivieren.

Groenten en fruit

Alle groeten en fruit mogen gegeten worden. Wel eerst goed wassen. Voorverpakte sla liefst diezelfde dag opeten, geopend niet langer dan 12 uur bewaren in de koelkast.

 Ijzerrijk

Spruitjes kool, witlof, broccolli, donkergroene bladgroenten, volkorenbrood, cornflakes, aardappelen en peulvruchten bevatten veel ijzer. Vitamine C (sinaasappelsap) bevordert de opname van ijzer uit de voeding. Melkproducten kun je beter niet gelijktijdig met je grote maaltijden nemen omdat dit de opname van ijzer uit je voeding tegengaat.

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Praktijk Zevenaar


Oude Doesburgseweg 57/59
6901 HH Zevenaar
In het Gezondheidscentrum Sevenaer
Tel. 0316 34 10 68
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie

Praktijk Rijnwaarden


Daalderopstraat 4-8
Tolkamer
Zorgcentrum Lobede, Burg
Email info@verloskundigen-zevenaar.nl
bekijk locatie
Het laatste nieuws
> nieuws archief
moeders voor moeders