Contact De Hooge Bongert 1A, 6903 DA Zevenaar
0316-341068

Maartje Koopman

Verloskundige

Hallo, ik ben Maartje Koopman. Ik ben op 1 april  thuis geboren in Lobith. Na 2 jaar zijn wij verhuisd naar Zevenaar waar ik ben opgegroeid. Op mijn 15e wist ik al heel zeker dat ik later graag verloskundige wilde worden maar ik heb hiervoor een kleine omweg gemaakt. Na mijn middelbare school ben ik namelijk eerst naar Nijmegen gegaan en heb daar de opleiding HBO- Verpleegkunde gevolgd. Vervolgens heb ik ruim 3 jaar gewerkt op de kinderafdeling in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen waar ik gelijktijdig mijn kinderaantekening heb gehaald. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en heb er ontzettend veel geleerd en het heeft voor een mooie basis en de nodige ervaringen gezorgd voor mijn huidige werk als verloskundige. Na deze 3 jaar begon mijn oorspronkelijke droom van verloskundige weer te kriebelen en ben ik naar België vertrokken om daar de opleiding Verloskunde te gaan volgen. Mijn stages heb ik in Nederland uitgevoerd en meerdere malen in Zevenaar bij Grieta Riphagen.

In 2009 heb ik deze opleiding afgerond en heb eerst een aantal maanden waargenomen in verschillende praktijken in de regio maar vond al snel een vaste plek in Zevenaar bij  Grieta Riphagen. Samen met haar heb ik de eerste jaren gewerkt tot in 2011 de grootte van de praktijk ervoor zorgde dat we een derde collega nodig hadden. Dit werd Maaike met wie ik samen de opleiding had gedaan.

Ik woon samen met  Marc en onze drie zoons Olivier, Joppe & Morris. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit. Zo houd ik heel erg van reizen en heb dan ook al een paar mooie reizen kunnen maken maar er staat ook nog genoeg op mijn verlanglijstje. Zo nu en dan probeer ik wat conditie op te bouwen door te gaan hardlopen ook lees ik graag en breng ik graag tijd door met vrienden en familie.

De afwisseling van het werk en het feit dat ik bijna dagelijks betrokken ben bij zulke bijzondere en unieke momenten in het leven maakt dat ik vind dat ik het mooiste vak ter wereld heb en ik ben dan ook nog elke dag blij dat ik mijn oorspronkelijke droom alsnog heb waargemaakt!

Terug naar overzicht