Contact De Hooge Bongert 1, 6903 DA Zevenaar
0316-341068

Maartje Koopman

Verloskundige/Echoscopiste

Hallo, ik ben Maartje Koopman. Ik ben op 1 april  thuis geboren in Lobith. Na 2 jaar zijn wij verhuisd naar Zevenaar waar ik ben opgegroeid. Op mijn 17e wist ik al heel zeker dat ik later graag verloskundige wilde worden maar ik heb hiervoor een kleine omweg gemaakt. Na mijn middelbare school ben ik namelijk eerst naar Nijmegen gegaan en heb daar de opleiding HBO- Verpleegkunde gevolgd. Vervolgens heb ik ruim 3 jaar gewerkt op de kinderafdeling in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen waar ik gelijktijdig mijn kinderaantekening heb gehaald. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en heb er ontzettend veel geleerd en het heeft voor een mooie basis en de nodige ervaringen gezorgd voor mijn huidige werk als verloskundige. Na deze 3 jaar begon mijn oorspronkelijke droom van verloskundige weer te kriebelen en ben ik naar België vertrokken om daar de opleiding Verloskunde te gaan volgen. Mijn stages heb ik in Nederland uitgevoerd en meerdere malen in Zevenaar bij Grieta Riphagen.

In 2009 heb ik deze opleiding afgerond en heb eerst een aantal maanden waargenomen in verschillende praktijken in de regio maar vond al snel een vaste plek in Zevenaar bij  Grieta Riphagen. Heel bijzonder om in de regio te werken waar ik zelf ben geboren en mijn jeugd heb doorgebracht.

Ik woon samen met  Marc en onze drie zoons Olivier, Joppe & Morris. 

Naast de reguliere verloskunde heb ik in 2019 ook de aanvullende cursus voor het plaatsen van spiralen gevolgd en met veel plezier voer ik deze aanvullende zorg op het gebied van verloskunde uit. 

De afwisseling van het werk en het feit dat ik bijna dagelijks betrokken ben bij zulke bijzondere en unieke momenten in het leven maakt dat ik vind dat ik het mooiste vak ter wereld heb en ik ben dan ook nog elke dag blij dat ik mijn oorspronkelijke droom alsnog heb waargemaakt!

Ik kijk erna uit jullie te ontmoeten!

AGB code: 08003558

Terug naar overzicht